Pàgina de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut

Aprenem a dir les coses difícils

Data i horari: dijous 17 de setembre de 18.30h a 21h.

Comença un nou curs i amb ell arriben les reunions i trobades de preparació per posar en marxa el nou any! Són moments d’il·lusió i noves energies, però en algunes situacions també es poden generar tensions i dificultats comunicatives en la creació de nous equips de treball, en la definició de compromisos…

Per exemple, ens poden sorgir dubtes sobre: quina és la millor manera de comunicar-li a la meva companya que no em veig treballant en un mateix equip? O bé, com dir-li a l’altra persona que està assumint responsabilitats i compromisos que crec que després no cumplirà?  

Amb aquesta càpsula formativa volem oferir eines per identificar les atmosferes que s’instal·len als nostres grups quan les coses difícils no troben l’espai per ser dites. Un cop identificades, aprendrem a donar la benvinguda a la incomoditat perquè trobi l’espai per ser comunicada i escoltada. I per últim, aprofundirem en què volem dir i què és el que esperem de donar espai a que les coses difícils es puguin parlar als nostres grups.

La formació serà impartida per la Joana Conill Amelivia, facilitadora de grups amb mirada de resolució de conflictes i de pràctiques restauratives; docent, formadora i tallerista inspirada en l’Educació Popular i terapeuta orientada al Treball de Processos.

Continguts de la formació

Introducció al concepte de comunicació

  • La impossibilitat de no comunicar: dobles senyals, impactes, sostenir els impactes
  • La importància del metacomunicador: Comunicar o metacomunicar?

Donar la benvinguda a la incomoditat als nostres grups

  • Què és el més difícil de dir? Què ho fa difícil? És necessari fer-ho?
  • Espais de paraules: Quan i com fer-ho

Eines per entrenar-nos a dir les coses difícils

  • Què proposa la Comunicació No Violenta: Situació/Emoció/Necessitat/Petició
  • Què proposa el Treball de Processos: Introducció al concepte d’acusació. És fàcil d’escoltar? Qui m’ho diu?
  • Com identificar els propis impactes i com sostenir els impactes dels altres

Lloc

De manera online, a través de la plataforma Zoom. Un cop us hàgiu inscrit us farem arribar l’enllaç a la formació per correu electrònic, uns dies abans de la mateixa.

Inscripcions

La formació és gratuïta però les places són limitades. Per això cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: Inscripció a la càpsula formativa: Aprenent a dir les coses difícils.

Si necessiteu servei d’interpretació de signes i/o lectoescriptura cal que ho feu constar al formulari.

Recursos d’interès sobre la temàtica

Per a més informació, podeu contactar-nos a través del correu electrònic acompanyaments@crajbcn.cat, el telèfon 93 265 52 17 o per Telegram Whatsapp al 652 87 81 22.Si voleu estar al dia de la resta de formacions que oferim, podeu consultar la programació d’aquest semestre en aquest enllaç.