Pàgina de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut

Encarem el suïcidi juvenil: orientacions i eines per a entitats juvenils

Bona tarda i bon estiu a totes i tots,
El pròxim 9 de setembre a les 19h, vigília del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, el CNJC fem un nou pas per combatre la primera causa de mort no natural entre les persones joves a Catalunya. Presentem la nova guia“Encarem el Suïcidi Juvenil: Orientacions i eines per a entitats juvenils”, en la que entre altres qüestions, s’hi adjunta un protocol d’actuació en cas de mort de suïcidi per a associacions juvenils. La guia també aporta consells i recomanacions sobre com reaccionar davant de situacions de risc i acompanyament del dol en cas de suïcidi.
Tot seguit farem una taula rodona amb diferents professionals en la matèria per tractar des de diferents perspectives la importància de poder encarar la prevenció del suïcidi juvenil i sobre com les entitats poden ser un motor transformador en la prevenció del suïcidi generant uns espais de seguretat per a les joves.
A causa de les mesures de contenció de la COVID-19 i per qüestions d’espai, protecció i higiene, ens veiem obligades a fer la presentació de la nova guia i la taula rodona en streaming, és a dir, sense presencialitat de públic. En aquest enllaç podreu seguir l’acte en directe pel nostre canal de Youtube. Us animem a fer difusió de l’acte. 
Us informem que hem fet una reedició de la guia que vam elaborar i que es va publicar l’any 2018 (amb dades actualitzades). Si voleu exemplars en paper, us els podrem fer arribar sense problema. També ens podeu indicar si voleu algunes guies que presentarem la setmana vinent. Necessitarem l’adreça postal per fer l’enviament i la quantitat de guies (i a la mesura del possible us les farem arribar). Podeu fer la sol·licitud de guies a: consell@cnjc.cat
Aprofitem l’avinentesa per informar que a finals de mes, el dia 28 i 30 de setembre, impartirem dues trobades formatives per a entitats de forma telemàtica amb la finalitat d’obrir un espai comunicatiu on la reflexió guiarà les sessions per tal d’aportar una mirada realista, però, alhora esperançadora en l’àmbit de la prevenció del suïcidi. Us convidem a participar i fer la inscripció prèvia en aquest mateix enllaç.
Moltes gràcies per tot,Salut i cuidem-nos!