Pàgina de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut

Hospital d’Ossets de Peluix (HOP)

L’Hospital d’Ossets de Peluix és una activitat inclosa dins del grup de treball de Salut Pública que consisteix en recrear un hospital on els nostres pacients siguin els peluixos de nens i nenes de primària. Amb aquest projecte volem que els coneguin el Sistema Sanitari i que perdin la por a les bates blanques mitjançant el joc a més d’aprendre nocions bàsiques sobre hàbits de vida saludables. Pel que fa als estudiants, aquesta activitat ajuda a adquirir més experiència tractant amb infants i realitzant una tasca de conscienciació sobre hàbits de vida saludables.

Però, com fem tot això? Doncs bé, al HOP es treballen diferents tallers dels camps de les ciències de la salut com la fisioteràpia, l’odontologia, la nutrició, la farmacologia, semiologia o la cirurgia. En aquests, l’estudiant universitari ensenya un estil de vida saludable al nen de primària i, a la vegada, l’infant participa en aquestes activitats simulant que és el metge de l’osset de peluix que ha portat de casa. Aquest aprendrà perquè el metge fa allò que fa, per a què serveix i s’adona que són persones properes a ell que només cerquen ajudar-lo.

T’interessaria organitzar-ne un? Posa’t en contacte amb la coordinadora del grup de treball de salut pública de la teva facultat o amb la coordinadora nacional (npo@aecs.org) i llegeix com s’ha fet altres cops aquí: