Pàgina de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut

Posicionaments

Què són els posicionaments i per què són importants?

Els Posicionaments són documents creats per les membres de l’AECS que pretenen expressar una opinió unificada de l’Associació pel que fa a un tema en concret, amb l’objectiu de tenir una opinió pròpia així com de poder expressar-la a entitats externes i altres associacions, amb la finalitat de promoure un canvi en l’entorn.

Totes les membres de l’AECS poden participar activament en la redacció dels posicionaments, sigui per iniciativa pròpia o per les necessitats identificades que pugui tenir l’associació a l’hora de donar una opinió unificada respecte a un tema. L’AECS fa una defensa activa dels posicionaments, utilitzant-los en campanyes i/o projectes locals, nacionals i/o internacionals. L’objectiu dels posicionaments no solament és representar l’opinió de l’AECS davant l’administració pública, sinó donar veu al què pensem per tal de poder millorar la societat en la qual vivim.

Aquests documents, s’aproven per majoria qualificada a les Assemblees Generals (AG) de l’AECS, on es troben totes les membres de l’Associació i poden discutir plegades sobre l’adopció o no d’aquests.

Els posicionaments els podem escriure entre totes, per tant, quantes més ens hi impliquem, podrem treballar des de diferents punts de vista i la redacció serà més constructiva, més transparent i segur que les idees queden millor plasmades!


Quins posicionaments té l’AECS?

Posicionament sobre el Canvi Climàtic i el seu impacte en la Salut Global (Abril 2019)

Posicionament de l’AECS respecte el conflicte a Ucraïna (Febrer 2022)

Posicionament de l’AECS sobre l’Atenció Primària (Abril 2023)

Posicionament de l’AECS sobre Violència Obstètrica (Abril 2023)

Posicionament de l’AECS sobre el Genocidi a Palestina (Octubre 2023)