Sessions

TEMÀTICA 1:
Títol: Volunturisme (Mariona2)

Descripció: Et sona la paraula volunturisme? Has pensat mai en la relació que hi ha entre els drets humans i la medicina? En aquesta sessió explorarem el paper que hi juguen les estades a l’estranger en la salut d’aquelles a qui suposadament estem ajudant.

Títol: From zero to hero (Rubén, Marina, Marc)

Descripció: Tic, tac; tic, tac; tic, tac… Cada segon compta en situacions d’emergència! Què faràs? Com actuaràs? A qui demanaràs ajuda? Seràs el més ràpid per a salvar la vida a la vostra pacient?

Títol: Discriminació en ciències de la salut (Joan) – Qui queda fora? Grups vulnerables en la discriminació sanitària 

Descripció: La discriminació i l’estigma estan presents en el nostre dia a dia: al carrer, a la televisió, a les aules… però també dins l’hospital. Qui està sent discriminat/da en les ciències de la salut? Som conscients de que això està passant? Vine a parlar sobre què és la discriminació i quins grups socials la poden estar patint ara mateix. 

TEMÀTICA 2
Títol: Mengem o salvem el planeta? (Lluna) – Sobirania alimentària i canvi climàtic 

Descripció: 

L’alimentació, a més d’una necessitat fisiològica per nodrir-nos, s’ha revestit al llarg de la història de significat. És un acte social, pot associar-se a estats emocionals i, en l’era en què vivim, al consumisme. L’agricultura representa fins a un 50% del canvi climàtic global. Moltes persones han canviat ja els seus hàbits alimentaris, sovint per reduir el seu impacte en el canvi climàtic, però és tan fàcil? Què influeix en la nostra sobirania alimentària? Podem realment salvar el planeta des del menjador de casa? Vine a debatre-ho amb nosaltres! 

Títol: Gènere i salut (Joan i Aina Maria)

Descripció: Influeix el gènere en la salut? A nivell individual o també a nivell col·lectiu? Com s’aproxima el tema del gènere en l’esfera global? Ens queden coses per fer? Si t’interessa el gènere, la salut i la seva intersecció, aquesta és la teva sessió!

Títol: Gestió de l’estrès (Marina) – Et cuides a tu mateixa?

Descripció: Estudis mostren que més del 60% de les estudiants de medicina presenten estrès crònic. Si creus que pateixes per l’estrès i vols descobrir diferents tècniques per aprendre a gestionar-lo vine a aquesta sessió. T’esperem!

TEMÀTICA 3
Títol: Trans a Catalunya i Espanya (Èlia)- Trànsit, el camí social i legal per a ser tu mateixe

Descripció: Com és el trànsit al nostre país? A banda del factor sanitari, les persones trans també han de recórrer un llarg camí social, familiar i legal. Què troben les persones trans a casa nostra? Vine a descobrir-ho en aquesta sessió!

Títol: Diferents tipus d’ensenyaments de medicina en diferents països (Marina) – La medicina més enllà del teu món

Descripció: Aprenem de la mateixa manera a Catalunya que a Holanda? I a Nigèria? Si vols descobrir els diferents tipus d’ensenyament de medicina arreu del món aquesta és la teva sessió!

Títol: Sobrevivint: simulació sobre Cobertura Sanitària Universal (Aina Maria, Mariona, Blanca)

Descripció: Saps què és la Cobertura Sanitària Universal? Tens curiositat per saber com funcionen els diferents sistemes sanitaris? Ho vols experimentar de primera ma? Si és així t’esperem a la nostra sessió! Una sessió molt dinàmica on et garantim que no t’avorriràs! 

TRANSVERSAL 1:
Títol: Determinants Socials de la Salut i els Grups de Treball de l’AECS (Lluna) AECS: Per què, com i què fem? 

Descripció: Tant si és la primera vegada que trepitges una Assemblea General  com si et saps de memòria la nostra visió i missió, et donem la benvinguda! Si tens ganes de debatre sobre temes candents, conèixer més sobre com podem incidir-hi des de l’AECS, o si ja tens idees genials de com canviar el món des de l’associació o paral·lelament a aquesta, acompanya’ns en aquest espai i coneix a altra gent amb les mateixes inquietuds! No et voldràs perdre el que en pot sortir! 

Transversal 2:
Títol: Incidència política (Mariona, Marina) Defensem les nostres idees!

Descripció: Segur que en alguna AG has sentit a parlar de posicionaments o incidència política, o bé has sentit a parlar de la Malala o la Greta Thunberg. T’agradaria desxifrar què estan fent i com? 

Títol: Prioritats Europees a l’IFMSA i com aplicar-les a nivell local (Joan, Soraya)

Descripció: La federació que ens engloba, IFMSA, va acordar el passat abril unes prioritats a nivell europeu. A nivell local, però, molts cops sentim lluny aquestes decisions. Com les fem nostres? Com pot treballar en la mateixa línia ajudar-nos a arribar més lluny? 

Títol: Dinàmiques d’equip (Rubén) – Com treballar en equip i no morir en l’intent

Descripció: Has entrat en pànic quan feies un treball en grup? No has sabut com gestionar gent amb personalitats i idees diferents? T’agradaria treballar de forma més eficient i efectiva amb les teves companyes? Aquesta és la teva sessió!